Mezuniyet Komisyonu

Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencilerinin lisans eğitiminin gereklerini yerine getirip mezun olup olamayacaklarını değerlendirmektir.


Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Oğuz SEÇME (Başkan)
oguzsecme@yalova.edu.tr
+90 226 815 51 68
Oda No: 421

 


Araş. Gör. Gökçen EVCİ (Üye)
gokcen.evci@yalova.edu.tr
+90 226 815 .. ..
Oda No: 424

 


Araş. Gör. İlknur KOÇYİĞİT BAYNİŞ (Üye)
ilknur.kocyigit@yalova.edu.tr
+90 226 815 61 11
Oda No: 419

Komisyon bölüm sekreterliği tarafından gönderilmiş olan öğrenci transkriptlerini inceler ve öğrencinin mezuniyet durumunu Yalova Üniversite Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirir. Mezun olabilecek öğrencilerin listesini komisyon raporu olarak hazırlar. Hazırlanan rapor Fakülte Kurulunda değerlendirilmek üzere bölüm sekreterliği aracılığı ile dekanlığa iletilir.

Komisyon, yılda en az bir kere mezunlar ile öğrencilerin bir araya getirildiği bir etkinlik organize etmeyi planlamaktadır. Bu etkinliğin temel amacı mezun öğrencilerin deneyimlerini öğrencilere aktarmasıdır. Mezun öğrencilerin kariyer yolculuklarından haberdar olmak ve onlarla iş birlikleri yürütebilmek adına mezunlarla iletişimin sürdürülmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda mezunlara yönelik anketler vasıtasıyla mezun veri tabanı oluşturulması hedeflenmektedir.

İçerik Güncelleniyor...

Mezun olabilme koşulları nelerdir?
Bir öğrencinin mezun olabilmesi için gerekli tüm zorunlu dersleri alması, en az 240 AKTS kredisini tamamlaması ve derslerinden başarılı olmak koşulu ile 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olması zorunludur.

Mezuniyet için gerekli şartları sağladıktan sonra mezuniyet işlemleri ne kadar sürmektedir?
Komisyonun alanındaki mezuniyet işlemleri, bölüm sekreterliği tarafından transkriptler komisyona iletildikten itibaren titizlikle gerçekleştirilmektedir ve mezuniyet raporları hazırlanıp fakülte kurulunda incelenmek üzere bölüm sekreterliğine ivedilikle iletilmektedir. İşlem süresi, transkripti incelenen öğrenci sayısına göre değişmektedir.

Daha detaylı bilgi için; Tıklayınız!

İçerik Güncelleniyor...