Türkiye Bilişim Derneği - Bilişim Zirvesi

8.05.2024 13:30 Yalova Üniversitesi Etkinlik

İşletme ve Ekonomi Kulübü, 8 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye Bilişim Derneği ile birlikte TBD Bilişim Zirvesi adlı etkinliğini başarıyla gerçekleştirdi. Etkinlik, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Onur Kurulu Üyesi Deniz Tiryaki ve bölümümüz öğretim üyesi Dr.Öğr. Üyesi Gülgönül Bozoğlu Batı’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

İlk oturumda, Medical Futurist B-Wise Kurucusu Cenk Tezcan "Geleceğin İş Hayatı ve Yapay Zeka Sonrası Meslekler" konusunu ele aldı. Ardından, Medipol Üniversitesi YBS Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Silahtaroğlu "Yeni Nesil Öğrencilik" üzerine bilgiler aktardı. Trangels Kurucu Ortağı ve melek yatırımcı Hüseyin Karayağız ise "Girişimcilik ve Melek Yatırımcı Nedir?" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. İlk oturum, Lostor AŞ. Firma Kurucusu Murat Lostar’ın "Siber Savaş ve Siber Güvenlik" sunumuyla sona erdi.

Etkinliğin ikinci oturumunda, Blockchain Girişimcisi Cemil Şinasi Tütün "Blokzincir ve Kripto Para Dünyası Nereye Gidiyor?" konusunu değerlendirdi. Öner Bilişim AŞ. Kurucu Genel Müdürü Cemal Kıvanç Öner, "Sanal Köleler" adlı sunumunu gerçekleştirdi. İkinci oturum, TBD İstanbul Şubesi Başkanı Av. Ceyda Cimilli Akaydın’ın "Bilişim ve Hukuk Alanlarındaki Ortak Çalışmaların Önemi" konusunu ele alan sunumuyla tamamlandı.