Seminer - Teknolojinin Maliyet Muhasebesine Etkileri

19.12.2018 14:00 15 Temmuz Konferans Salonu Seminer

Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci’nin öğrencinin geleceğe hazırlanması ve aidiyet duygularının geliştirilmesi direktifleri doğrultusunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve İşletme ve Ekonomi Kulübünce Teknolojinin Maliyet Muhasebesi Uygulamalarına Etkileri başlıklı bir etkinlik düzenlenmiştir. 19.12.2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen seminer, Kıraça Holdingin iştiraki Sirena Marine Üretim Müdürü Serhat Yaman tarafından verildi.

Yaman Sirena Marine’yi bir yat markası haline nasıl getirdiklerini anlattı. Milyon dolarlık yüzde yüz yerli tasarım olan yatların nasıl üretildiğinin hikayesi etkileyiciydi. Kurumsal Kaynak Planlaması programı olan Oracle ERP’nin yatların tasarım aşamasından üretilip teslim edilme aşamasına kadar her aşamada nasıl kullanıldığını açıkladı. Ürün maliyetlerinin belirlenmesini ürün ağacı mantığı ile açıkladıktan sonra bu maliyetlerin nasıl kontrol edildiğini, maliyet azaltılma çalışmaları ile ilgili yapılanları anlattı. Örneğin Sirena 58 model yatta 200.000 civarında farklı malzeme ve parçanın kullanıldığı belirttikten sonra, bu 200.000 parçanın zamanında, minimum maliyetle tedariği ve kullanılması ile ilgili yüzlerce operasyona gerekli miktarda aktarılmasının Oracle ERP’nin desteği ile mümkün olabildiğini vurguladı.

Yaman’ın konusuna hakim olması ve sunumunun akıcılığı, öğrencilerin semineri pür dikkat izlemelerini sağlamıştır. Soru ve yanıt bölümü sonrasında İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Özcan’ın konuğumuz Serhat Yaman’a plaket vermesi ile seminer sona ermiştir. Belirtilmesi gereken diğer bir husus İşletme ve Ekonomi Kulübünün seminer organizasyonunun her aşamasındaki özverili çalışmasıdır. İşletme Bölümü olarak öğrencilerimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İşletme Bölüm Başkanlığı